Toen ik dit gerecht mocht uitproberen om dit blog over te schrijven, was ik verbaasd over de hoeveelheid olijfolie dat in het recept werd genoemd. |Eenmaal geproefd wist ik waarom. De volle smaak die het ervan krijgt, is overheerlijk. Alsof je een bonbon eet, maar dan met een lepeltje.

Ingrediƫnten voor 6 personen
  • 200 gram pure chocolade van goede kwaliteit
  • 3 eieren
  • 150 gram basterdsuiker
  • 1 el oploskoffie opgelost in 1 el water
  • 2 el Brandy
  • 180 ml Iliada Extra Vierge olijfolie
Bereiding

Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water (au bain marie). Zorg ervoor dat er geen water of stoom in de chocolade terecht komt, omdat die anders zal gaan klonteren. Neem de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen. Splits de eieren. Klop het eiwit op tot schuim en voeg vervolgens 1 eetlepel suiker toe en klop tot de suiker is opgelost en de eitwitten stijve pieken vormen. Klop de eidooiers met de resterende suiker tot het mengsel witter wordt. Voeg de koffie en Brandy toe en meng dan de olijfolie en gesmolten chocolade doorheen. Roer als laatste de eiwitten in delen door het mengsel.

Schep de chocolademousse in glaasjes of coupes en dek af met vershoudfolie. Laat ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast.

Enjoy!

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas