Wil je iets creatiefs maken met een mooi en kleurrijk uiterlijk? Dan zijn deze courgettebootjes daar een uitstekend gerecht voor. Samen met zelfgemaakte tzatziki een heerlijk gerecht voor de lunch.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 400 gram biologische kipfilet
  • 2 courgettes
  • Iliada olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 12 blaadjes basilicum
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl tijm
  • 1 tl kurkuma (geelwortel)
  • 2 mespuntjes cayennepeper
  • zeezout en peper
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak ze gaar. Snijd de courgettes in tweeën en hol ze uit met een kleine lepel. Doe het vruchtvlees in een kom en smeer de uitgeholde courgettes in met olijfolie. Leg ze in een ovenschaal en verwarm ze ca. 15 minuten in de oven. Snijd de ui en basilicum in kleine stukjes en meng deze met het courgette vruchtvlees. Voeg de gare stukjes kip toe en alle kruiden en specerijen, tomatensaus en zout en peper. Knijp als laatste de teentjes knoflook erover uit. Meng daarna alles goed door elkaar en schep het mengsel in de uitgeholde courgettes. Zet ze vervolgens weer 10 minuten in de oven.

Ook lekker met zilvervliesrijst voor de grote trek.

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas