Sinds ik met Iliada olijfolie kook, rooster ik vaker m’n groentes in de oven. Snel, makkelijk en lekker van smaak. De groentes, in dit geval groene asperges, leg ik op een stuk bakpapier en giet daar flink veel Iliada olijfolie over. Zo trekt deze tijdens het roosteren er lekker in. Soms voeg ik nog wat verse knoflook of kleine stukjes champignon toe. De asperges zijn lekker als (extra) groenten op een pasta- of rijstschotel.

Ingredi├źnten voor 2 personen
  • 2 bakjes kleine groene asperges
  • 2 kleine teentjes of 1 grote teen knoflook
  • handje in kleine stukjes gesneden kastanjechampignons
  • Iliada organic Extra Vierge olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding

Verwarm de oven voor op 185┬║C. Leg een groot stuk bakpapier op een bakplaat en verspreid daarop de groene asperges. Pers de knoflook er boven uit, voeg de kleine stukjes champignon toe en besprenkel rijkelijk met Iliada olijfolie. Na 15 tot 20 minuten in de oven zijn de asperges klaar. In die tijd maak je jouw favoriete rijst- of pastaschotel klaar. Serveer de rijst-of pastaschotel met de asperges er boven op.

Tip: als je een pastaschotel maakt, rasp dan voordat je de asperges in de oven doet er nog wat pecorinokaas over.

Eet smakelijk!

Trinke van Dam
Met een voorliefde voor reizen, verantwoord en gezond eten, reist verbeelder Trinke van Dam ook door voedselland. Ze experimenteert met nieuwe recepturen om die vervolgens sfeervol en kleurrijk in beeld te brengen. Smakelijk! Bekijk alle blogposts van Trinke van Dam