Deze knapperige en kleurrijke slaschuitjes zijn een feestelijke aanvulling op een zondagmiddagbrunch. Makkelijk om te maken, leuk om naar te kijken en heerlijk om samen van te eten. Lekker met zalm en mais en een smeuïge yoghurt-olijfolie dressing met dille en bieslook.

Ingredi├źnten
  • Little gem sla
  • Mais uit glazen pot
  • Gerookte zalm
  • Verse dille en bieslook
  • Iliada Extra Vierge olijfolie
  • Gemalen zwarte peper
  • Yoghurt
Bereiding

Breek de bladeren van de little gem sla los en was deze. Dep ze goed droog.
Laat de mais goed uitlekken. Meng de yoghurt met een scheut Iliada olijfolie, fijngesneden dille en vers gemalen peper. Beleg de blaadjes sla met stukjes gerookte zalm en mais en besprenkel met de yoghurt/olie dressing. Beleg met stukjes bieslook.

Enjoy!

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas