Feit: Olijfolie hoort net als koolzaadolie bij de oliezuurhoudende vetten. Oliezuur is erg belangrijk bij de preventie van hart- en vaatziekten. Daarnaast heeft olijfolie een positieve invloed op de gezondheid: het voorkomt schadelijke processen zoals de door vrije radicalen veroorzaakte oxidatie van lipiden. Een andere stof die goed is voor de gezondheid, is squaleen. Deze stof zou volgens epidemiologisch onderzoek preventief werken tegen kanker, zoals borst- en alvleesklierkanker. Bron: Dumonts Kleine Olie- en Azijn Lexicon.

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas