Krijg je bezoek en wil je niet uren in de keuken staan? Dan is deze pizzataart een gerecht dat je makkelijk vantevoren kunt klaarmaken. Met een Griekse salade erbij een volwaardige maaltijd.

Ingrediënten
  • 100 gram boekweitmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 4 eetlepels Iliada olijfolie
  • 2 eieren
  • 1 blikje tonijn (alternatieven: kip of rundergehakt)
  • geraspte pecorinokaas
  • rozemarijn (gedroogd)
  • handje groene olijven
  • 3 tomaten
  • geitenkaas
  • peper en zeezout
Bereiding

Verwarm de oven voor op 185 ºC. Maak deeg van bovenstaande ingrediënten. Verdeel het vervolgens in een plat bakblik en zet 15 minuten in de koelkast. Smeer op de bodem vervolgens een laagje tomatenpuree en pesto en voeg als vulling verse tomaat, tonijn, olijven en geitenkaas toe. Kies je voor de kip of gehakt, bak deze dan van te voren even aan in de pan. Bestrooi het geheel met geraspte pecorinokaas, zeezout, peper en rozemarijn en bak de taart in een half uur in de oven.

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas