Wist je dat de portobello een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon is? Een grote portobello kan een hoed hebben van wel 12 centimeter. Dat maakt hem heel geschikt om te vullen met bijvoorbeeld geitenkaas, zoals in dit recept. Deze heerlijke herfstdelicatesse is heel geschikt als voorgerecht en presenteert ook nog eens mooi.

Ingredi├źnten voor 2 personen
  • 2 portobello's
  • 10 groene (knoflook)olijven, fijn gehakt
  • 60 gram zongedroogde tomaatjes
  • 100 gram zachte geitenkaas, honing
  • Iliada organic Extra Vierge olijfolie
  • een paar blaadjes verse basilicum
  • amandelschaafsel
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding

Verwarm de oven voor op 185┬║C. Hol beide portobello’s uit. Smeer ze zowel van binnen als van buiten in met Iliada organic olijfolie. Verkruimel de geitenkaas. Snijd de olijven en de gedroogde tomaatjes fijn.

Meng de geitenkaas met de olijven en tomaatjes en bestrooi met peper en een snufje zeezout. Vul de portobello’s met het mengsel en plaats ze op een rooster 15 minuten in het midden van de oven.

Garneer met twee blaadjes basilicum en wat geroosterd amandelschaafsel voor een mooie presentatie.

Eet smakelijk!

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas