Salades kun je in talloze verschillende combinaties maken. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze snel en makkelijk zijn klaar te maken en fris en gezond zijn. Zoals deze met appel en forelfilet. Heerlijk als maaltijdsalade of als bijgerecht naast geroosterde groenten uit de oven.

Ingrediƫnten
  • 1 kropsla
  • 1 rode appel
  • 100 gram gerookte forelfilet
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 2 eetlepels Iliada Extra Vierge olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • zeezout en gemalen zwarte peper
  • 1 el mayonaisse
Bereiding

Scheur de bladeren van de kropsla los en was deze. Dep ze goed droog.
Schil de appel en snijd in dunne plakjes.

Meng de Iliada olijfolie met de azijn en de mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Beleg de slablaadjes met de gerookte forelfilet en de stukjes appel. Besprenkel met de dressing en maak het af met stukjes tuinkers.

Smakelijk!

Trinke van Dam
Met een voorliefde voor reizen, verantwoord en gezond eten, reist verbeelder Trinke van Dam ook door voedselland. Ze experimenteert met nieuwe recepturen om die vervolgens sfeervol en kleurrijk in beeld te brengen. Smakelijk! Bekijk alle blogposts van Trinke van Dam