Iliada olijfolie wordt geproduceerd onder het B.O.B. keurmerk (Beschermde Oorsprongsbenaming). Dit keurmerk is ingesteld door de EU en geeft u de garantie dat Iliada altijd volgens nauwkeurig vastgelegde methoden worden verbouwd, geoogst en geproduceerd, uit het Koroneiki-ras op Kalamata. U herkent deze aanduiding door de afkorting ‘P.D.O.’ (Protected Designation of origin) op de verpakking. Bij Iliada weet u zo altijd waar uw olijfolie vandaan komt.

Dit in tegenstelling tot vele bekende merken olijfoliën, die gemengd worden met olijfoogsten uit meerdere streken of landen, om maar voldoende productie te kunnen maken. Hierbij wordt vaak een ander land van oorsprong aangegeven dan eigenlijk het geval is. Zo ontstaat olijfolie die een mengeling van soorten is, met een niet herkenbaar smaakprofiel.

Trinke van Dam
Met een voorliefde voor reizen, verantwoord en gezond eten, reist verbeelder Trinke van Dam ook door voedselland. Ze experimenteert met nieuwe recepturen om die vervolgens sfeervol en kleurrijk in beeld te brengen. Smakelijk! Bekijk alle blogposts van Trinke van Dam