Ook wel het geoliede sneetje genoemd, is de bruschetta heerlijk als tussendoortje maar ook als voorafje te eten. Wist je dat het woord bruschetta komt van het Latijnse werkwoord ‘bruscare’ dat ‘op kolen roosteren’ betekent?
Ingrediënten voor 6 personen
  • 1 ciabatta
  • 1 potje Iliada gevulde groene knoflookolijven, grof gehakt
  • 1 zakje gewassen rucola
  • 400 gram trostomaten in blokjes (zonder zaadlijsten)
  • een paar blaadjes verse basilicum
  • 60 ml Iliada Extra Vierge olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de ciabatta in stukken van 5 cm. Bestrijk de ciabattasneden met de extra vierge olijfolie. Leg de snedes op een bakplaat en rooster ze ongeveer 8 minuten in de oven totdat de randen lichtbruin zijn. Mix ondertussen de tomaten met de olijven, zout en peper. Hussel de rucola er voor het serveren door. Leg bij het serveren de warme ciabatta op een bord en garneer deze met de tomatenmix.

Eet smakelijk!

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas