Als je liever geen brood eet, is dit cakebrood een lekker alternatief. Met een plakje geitenkaas als ontbijt begint de dag gezond. Of neem een plakje als tussendoortje met een laagje roomboter voor wat extra energie.
Ingrediënten
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram rijstemeel
  • 100 gram havermout
  • 3 tl kaneel
  • 1 tl wijnsteekbakpoeder
  • zonnebloem- en/of pompoenpitten
  • snufje zeezout
  • 1 appel in kleine stukjes
  • 2 tot 3 eetlepels biologische honing
  • 2 tot 3 eetlepels Iliada olijfolie
  • 200 ml water
Bereiding

Verwarm de oven voor op 185 ºC. Meng de droge ingrediënten in een grote kom en voeg daarna de honing, olie en het water toe. Roer om tot alles aan elkaar plakt. Verdeel het mengsel daarna in een met bakpapier bekleed cakeblik en zet het een half uur in de oven.

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas