Wil je jouw gasten graag aan een feestelijke gedekte tafel laten plaatsnemen? Dan is de dit één van de recepten die niet mag ontbreken. Vrolijk gekleurd, makkelijk klaar te maken en in en mum van tijd op tafel als de eerste gasten aanschuiven. De Iliada olijfolie met het pepertje op de achtergrond geeft net dat beetje meer smaak aan de tomaatjes.

Ingrediënten voor 20 hapjes
  • 10 kersentomaatjes

  • 200 gram feta of een andere kaas naar smaak

  • Iliada Extra Vierge olijfolie

  • Gedroogde tijm en rozemarijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de kersentomaatjes doormidden. Leg een groot stuk bakpapier op een bakplaat en verspreid daarop de gehalveerde kersentomaatjes met de ronde kant naar beneden. Strooi de tijm en rozemarijn over de tomaatjes en besprenkel daarna met Iliada olijfolie zodat ze een beetje in de olie baden. Na 15 minuten in de oven zijn de tomataatjes klaar. Snijd in de tussentijd de kaas in blokjes. Prik de gare tomaatjes op de kaas en serveer op een mooie schaal.

Eet smakelijk samen!

Doordacht
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas