Inmiddels liggen de winkels, markten en moestuinen er al weer vol mee: de pompoen. Ook al zijn we op dit moment nog een beetje aan het nazomeren, de eerste tekenen van de herfst dienen zich al weer aan. Speciaal voor iedereen die nog geen afscheid wil nemen van de zomer: in deze heerlijke salade proef je het beste van de zomer en de herfst.
Ingrediƫnten voor 4 personen
  • 900 gram geschilde pompoen, in parten
  • 150 gram feta kaas, verkruimeld
  • 1 zakje slamelange
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el vloeibare honing
  • 3 el Iliada Extra Vierge olijfolie
  • 2 el amandelschaafsel, geroosterd
Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Besprenkel de parten pompoen met Iliada olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Rooster ca. 20 minuten in de oven. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.

Meng ondertussen in een grote kom de balsamico, olijfolie, knoflook, honing en feta kaas. Leg de parten pompoen op de slamelangemix en verspreid de dressing er over heen. Bestrooi met een beetje oregano en geroosterd amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas