Gevulde puntpaprika’s
Ze zien er niet alleen mooi en kleurrijk uit deze puntpaprika’s, maar zijn ook heel erg gezond door de hoeveelheid vitamine A en C. De zoete smaak van de paprika in combinatie met de rode biet en blauwe kaas maken het tot een ware smaaksensatie. Makkelijk en snel te maken en een echte eyecatcher voor je gasten.
Ingrediënten voor 4 personen
2 Sweet Palermo puntpaprika’s
1 kropje Salatrio (kluitsla)
2 middelgrote gekookte rode bietjes
1/2 bosje radijs
2 el hazelnoten
75 gram blauwader kaas
3 el Iliada Extra Vierge olijfolie
1 el cider appelazijn
1 tl fijne mosterd
1 tl vloeibare honing
2 zacht gekookte eieren
Bereiding
Kook de eieren totdat ze halfgekookt zijn. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Haal de blaadjes van de sla en halveer ze in de lengte. Snijd de biet en de radijs in partjes. Meng de sla met de biet en de radijs.
Halveer de puntpaprika’s en gril deze ca. 5 minuten in de grillpan.
Klop een dressing van de Iliada olijfolie, azijn, mosterd en honing.
Vul de paprika’s met salade en ei, verdeel de dressing hierover en bestrooi met de hazelnoten en de kaas.
Lekker met geroosterd boerenbrood!