Ze zien er niet alleen mooi en kleurrijk uit deze puntpaprika’s, maar zijn ook heel erg gezond door de hoeveelheid vitamine A en C. De zoete smaak van de paprika in combinatie met de rode biet en blauwe kaas maken het tot een ware smaaksensatie. Makkelijk en snel te maken en een echte eyecatcher voor je gasten.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 2 Sweet Palermo puntpaprika’s

  • 1 kropje Salatrio (kluitsla)

  • 2 middelgrote gekookte rode bietjes

  • 1/2 bosje radijs

  • 2 el hazelnoten

  • 75 gram blauwader kaas

  • 3 el Iliada Extra Vierge olijfolie

  • 1 el cider appelazijn

  • 1 tl fijne mosterd

  • 1 tl vloeibare honing

  • 2 zacht gekookte eieren

Bereiding

Kook de eieren totdat ze halfgekookt zijn. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Haal de blaadjes van de sla en halveer ze in de lengte. Snijd de biet en de radijs in partjes. Meng de sla met de biet en de radijs.

Halveer de puntpaprika’s en gril deze ca. 5 minuten in de grillpan.

Klop een dressing van de Iliada olijfolie, azijn, mosterd en honing.

Vul de paprika’s met salade en ei, verdeel de dressing hierover en bestrooi met de hazelnoten en de kaas.

Lekker met geroosterd boerenbrood!

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas