GEZONDHEID

SAMENSTELLING

Iliada olijfolie is rijk aan onverzadigde vetten, die bijdragen aan een gezonde levenstijl. Grieken maken uitbundig gebruik van olijfolie. Is het toeval dat de Grieken van alle Europeanen gemiddeld het oudst worden?

In de olijven uit Kalamata zitten de meeste polyfenolen van alle olijfsoorten. Polyfenolen werken ontstekingsremmend en er wordt gezegd dat ze beschermen tegen Alzheimer. Iliada bevat ook vitamine K, A en E en helpt bij de verbranding van koolhydraten.

Ook bevat olijfolie oleocanthal. Van dit stofje hebben wetenschappers recent ontdekt dat het niet alleen ontstekingsremmend werkt, maar zelfs in staat is om kankercellen binnen een uur te doden, zonder gezonde cellen aan te tasten. Dit maakt Iliada olijfolie tot een product waarmee u met een gerust hart royaal kunt zijn.

GEBRUIK

Grieken beschouwen olijfolie als een van de gezondste soorten olie. De gemiddelde Griek gebruikt 21 liter olijfolie per jaar. Wij Nederlanders slechts een halve liter. Van alle Europeanen worden de Grieken gemiddeld het oudst.

In Griekenland ligt ook één van de vijf BlueZones ter wereld, namelijk het eiland Ikaria. Een Blue Zone is een gebied waar mensen aanzienlijk ouder worden dan op de rest van de aarde. En ze leven niet alleen langer, maar leven ook gezond, zonder medicijnen of invaliditeit. Lees meer over de Griekse Blue Zone: Ikaria.

DE GEMIDDELDE GRIEK

liter olijfolie per jaar
gemiddelde leeftijd mannen
gemiddelde leeftijd vrouwen