Als je wel eens in Griekenland bent geweest heb je ontgetwijfeld de Griekse salade gegeten. Met die heerlijke zongerijpte tomaten en echte fêta kaas. Deze salade maak je ook gemakkelijk thuis. Zo waan je je voor even weer in Griekse sferen.
Ingrediënten voor 2 personen
  • 4 vleestomaten
  • 1 komkommer
  • plak fetakaas
  • bakje zwarte en groene olijven
  • 1 rode ui
  • Iliada olijfolie
  • zeezout en peper
Bereiding

Snijd de tomaten en komkommer in stukjes en meng ze in een kom. Giet er een grote scheut Iliada olijfolie over heen en bestrooi met zeezout en peper. Laat 10 minuten intrekken. Verkruimel daarna de fêtakaas over het mengsel en verdeel de salade over twee borden. Garneer met ringen rode ui en olijven.

Eet smakelijk!

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas