Als je houdt van yoghurt voor het ontbijt, probeer dan dit recept eens uit. Voedzaam, zoet, fris èn snel klaar. Iliada olijfolie geeft net dat vleugje extra smaak en die lepel door de yoghurt is bovendien goed voor je gezondheid.
Ingrediënten per persoon
  • Griekse yoghurt of geitenyoghurt
  • 1 banaan
  • ongebrande, ongezouten noten
  • cacaonibs
  • Iliada olijfolie
  • vloeibare honing
Bereiding

Schep een paar lepels Griekse yoghurt in een glas. Schenk daarover heen een beetje olijfolie en maak daarna het glas bijna vol met nog een paar lepels Griekse yoghurt. Voeg een paar plakjes banaan, noten en cacaonibs toe en maak het af met een lepeltje honing.

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas