Er zijn heel wat recepten te vinden om hummus klaar te maken. Dit is mijn favoriet. Heerlijk als gezond tussendoortje op een rijstwafel of bij stukjes rauwkost als ‘dipsaus’. Maar ook voor bij de borrel op een stukje naanbrood of focaccia of zelfs als lichte maaltijd met een salade en pitabrood.

Ingrediënten
  • 350 gram gekookte kikkererwten uit een glazen pot of 200 gram gedroogde

  • 4 el tahin

  • sap van een hele citroen

  • 2 teentjes knoflook

  • 8 el Iliada Extra Vierge olijfolie

  • 2 tl komijnpoeder

  • 3 tl paprikapoeder

  • gemalen zwarte peper en zeezout

Bereiding

Gebruik je gedroogde kikkererwten, wel deze dan een avond van te voren in een ruime hoeveelheid koud water en kook ze de volgende dag circa 1,5 uur in een ruime pan met water.

Doe de gekookte kikkererwten, tahin, knoflook en komijnpoeder in een foodprocessor of keukenmachine. Voeg hieraan de citroensap, de Iliada olijfolie en naar smaak peper en zout toe. Als je van wat pittiger houdt, mix dan ook meteen de paprikapoeder mee.

Mix het geheel goed door elkaar. Vind je de hummus nog niet smeuïg genoeg, voeg er dan nog wat koud water aan toe.

Schep het geheel in een kommetje en giet er nog beetje Iliada olijfolie over om het af te maken.

Smakelijk!

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas