Naast het feit dat het erg gemakkelijk is -je legt de plakjes groente en de kip tegelijk op een bakplaat- is het ook erg gezond en lekker, dit gerecht met geroosterde groente met kip. Rijkelijk met olie beschenken, maakt de groente extra smakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 kippenpoten
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 winterwortel
  • 1 pastinaak of andere groente naar keuze
  • 2 knoflookteentjes
  • Iliada olijfolie
  • rozemarijn
  • peper en zeezout
Bereiding

Verwarm de oven voor op 185 ºC. Schil de zoete aardappel en snijd deze in plakjes. Doe dit ook met de winterwortel en pastinaak. Meng de aardappel, wortel en pastinaak met 2 teentjes uitgeperste knoflook, olijfolie, peper en zout. Leg de kippenpoten op een met bakpapier beklede bakplaat en schik de groente eromheen. Bestrooi de groenten met rozemarijn. Laat het geheel ca. 30 minuten in de oven roosteren. Neem de bakplaat uit de oven, schep de groenten om en plaats het nog eens 30 minuten in oven tot kip gaar is.

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas