Op zondag eten we altijd pannenkoeken voor het ontbijt. Iedereen mag dan zijn of haar eigen pannenkoek maken en versieren. Een echte traktatie, ook voor diegenen die een glutenintolerantie hebben.
Ingrediƫnten voor 4 pannenkoeken
  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram rijstemeel
  • 1 ei
  • 150 ml rijst-, of amandelmelk
  • 50 ml water
  • Iliada olijfolie
  • een halve geprakte banaan
Bereiding

Meng bovenstaande ingrediƫnten tot een glad beslag. Bak de pannenkoekjes in Iliada olijfolieolie en bestrooi de bovenkant tijdens het bakken met peper en zeezout. Beleg de pannenkoekjes naar eigen keuze.

Doordacht
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas