Portobello met geitenkaas
Wist je dat de portobello een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon is? Een grote portobello kan een hoed hebben van wel 12 centimeter. Dat maakt hem heel geschikt om te vullen met bijvoorbeeld geitenkaas, zoals in dit recept. Deze heerlijke herfstdelicatesse is heel geschikt als voorgerecht en presenteert ook nog eens mooi.
Ingrediënten voor 2 personen
2 portobello’s
10 groene (knoflook)olijven, fijn gehakt
60 gram zongedroogde tomaatjes
100 gram zachte geitenkaas, honing
Iliada organic Extra Vierge olijfolie
een paar blaadjes verse basilicum
amandelschaafsel
zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 185ºC. Hol beide portobello’s uit. Smeer ze zowel van binnen als van buiten in met Iliada organic olijfolie. Verkruimel de geitenkaas. Snijd de olijven en de gedroogde tomaatjes fijn.
Meng de geitenkaas met de olijven en tomaatjes en bestrooi met peper en een snufje zeezout. Vul de portobello’s met het mengsel en plaats ze op een rooster 15 minuten in het midden van de oven.
Garneer met twee blaadjes basilicum en wat geroosterd amandelschaafsel voor een mooie presentatie.
Eet smakelijk!