Griekse salade… Waanzinnig lekker en een echte vitaminebom. Beroemd geworden om zijn pure smaak en eenvoud. De kracht zit hem in het gebruik van superverse ingrediënten en een uitstekende kwaliteit extra vierge olijfolie. Kies de smakelijkste tomaten die er zijn (wij gebruikten o.a. Coeur de Boeuf), ga voor échte Griekse feta en Kalamata-olijven: volgens kenners de allerbeste olijven ter wereld. Maar laat je er niet van weerhouden om deze salade te maken als je toevallig net een andere soort olijven in huis hebt.

Tip van Jamie:

Restjes Griekse salade hak ik vaak met wat ijsblokjes en een scheutje extra vierge olijfolie in een blender fijn om een soort Griekse gazpacho te maken. Het is absoluut niet traditioneel, maar wel erg lekker, en bovendien een fantastische manier van restverwerking!

Doordacht
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas