Salades kun je in talloze verschillende combinaties maken. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze snel en makkelijk zijn klaar te maken en fris en gezond zijn. Zoals deze met appel en forelfilet. Heerlijk als maaltijdsalade of als bijgerecht naast geroosterde groenten uit de oven.

Ingrediënten
  • 1 kropsla

  • 1 rode appel

  • 100 gram gerookte forelfilet

  • 1/2 bakje tuinkers

  • 2 eetlepels Iliada Extra Vierge olijfolie

  • 1 el appelazijn

  • zeezout en gemalen zwarte peper

  • 1 el mayonaisse

Bereiding

Scheur de bladeren van de kropsla los en was deze. Dep ze goed droog.
Schil de appel en snijd in dunne plakjes.

Meng de Iliada olijfolie met de azijn en de mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Beleg de slablaadjes met de gerookte forelfilet en de stukjes appel. Besprenkel met de dressing en maak het af met stukjes tuinkers.

Smakelijk!

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas