SMAAKPROFIEL

KORONEIKI OLIJF

Iliada olijfolie wordt gemaakt van zongerijpte, met de hand geplukte Koroneiki olijven, afkomstig van de olijfgaarden rondom Kalamata in Griekenland. Het klimaat en de grond waarin de olijfboom geworteld is, zijn van grote invloed op de smaak van de olijf(olie). De Koroneiki olijf, ook wel ‘koning der olijven’ genoemd, gedijt het best in de grond van de streek Kalamata. Voor onze Iliada olijfolie gebruiken we daarom uitsluitend Koroneiki olijven uit de Kalamatastreek.
KALAMATA

EXTRA VIERGE

Vierge of Virgin staat voor ‘maagdelijk’, zo puur mogelijk. Als u kiest voor Extra Vierge olijfolie, zoals die van Iliada, dan kiest u voor de beste kwaliteit olie die er is. De Extra Vierge olijfolie is de eerste, koude persing van de olijf. Alleen olijfolie met een zuurtegraad lager dan 0,8%, mag het stempel ‘Extra Vierge’ voeren. Hoe lager de zuurtegraad, hoe milder de olie. Iliada olijfolie heeft een zuurtegraad van maximaal 0,5% en is daarmee uitermate mild. Dat maakt Iliada ideaal voor de bereiding van uw salades, grill, marinades of sauzen.

SMAAKBELEVING

OLIJFOLIE BRENGT DE ZON OP JE BORD EN GEEFT EEN MEDITERRAANS TINTJE AAN GERECHTEN. ILIADA IS EEN WARE BELEVING VOOR JE SMAAKPAPILLEN. NET ALS BIJ HET PROEVEN VAN WIJN, GEBRUIKT MEN BEPAALDE TERMEN OM DE SMAAK VAN OLIJFOLIE AAN TE DUIDEN.

Iliada olijfolie smaakt mild, grasachtig en heeft een pepertje op de achtergrond. Ruik en proef maar. Heerlijk om uw brood of toast in te dippen. Of uw zomerse salade mee te besprenkelen. Herbeleef dat echte Griekse vakantiegevoel. Waan u weer in die gezellige taverne. Laat u inspireren door de internationale recepten die we voor u hebben verzameld.

RECEPTEN
iliada_homepage_historie_image
Gezondheid

GEZONDHEID

Iliada Extra Vierge olijfolie is breed inzetbaar en kan zowel gebruikt worden voor bakken en braden, als in marinades en sauzen. Ideaal voor het bereiden van vis, vlees, pasta en salades. De milde, fruitige smaak van Iliada gaat fantastisch samen met verse, zongerijpte paprika’s, tomaten, aubergines en courgettes. Het is een toegankelijke olijfolie van hoge kwaliteit, voor elke dag. Rijk aan onverzadigde vetten die bijdragen aan een gezonde levenstijl.

Doe net als de Grieken en wees gerust scheutig met dit ‘Griekse Goud’, het heeft namelijk een bewezen positieve invloed op uw gezondheid!