De Griekse keuken heeft zo veel lekkere gerechten. Zoals de typisch traditionele knoflookyoghurt, Tzatziki. Fris van smaak en lekker bij heel veel gerechten, of gewoon op een stukje (knoflook)brood.
Ingrediënten
  • 500ml Griekse volvette yoghurt
  • 1 komkommer
  • 2 á 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel dille (gedroogd)
  • 1/2 citroen
  • Iliada olijfolie
  • peper en zeezout

     

Bereiding

Was de komkommer. Snijd de beide kontjes er af en rasp het vervolgens in een keukenmachine of met de hand. Laat de komkommer goed uitlekken. Om dit te versnellen kun je het beste met een vork de komkommerreepjes tegen de wand van het vergiet of de zeef aandrukken om het grootste vocht eruit te drukken. Doe de yoghurt in een kom en knijp 2 à 3 teentjes knoflook boven de yoghurt uit. Voeg een eetlepel olijfolie en een eetlepel gedroogde dille toe. Daarna het sap van een halve citroen toevoegen en als laatste meng je de uitgelekte komkommer door het yoghurtmengsel. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de Tzatziki minimaal een aantal uur opstijven in de koelkast. Hierdoor trekken ook de diverse smaken beter in de Tzatziki.

Dimitris Letas
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas