Iliada olijfolie wordt geproduceerd onder het B.O.B. keurmerk (Beschermde Oorsprongsbenaming). Dit keurmerk is ingesteld door de EU en geeft u de garantie dat Iliada altijd volgens nauwkeurig vastgelegde methoden worden verbouwd, geoogst en geproduceerd, uit het Koroneiki-ras op Kalamata. U herkent deze aanduiding door de afkorting ‘P.D.O.’ (Protected Designation of origin) op de verpakking. Bij Iliada weet u zo altijd waar uw olijfolie vandaan komt.

Dit in tegenstelling tot vele bekende merken olijfoliën, die gemengd worden met olijfoogsten uit meerdere streken of landen, om maar voldoende productie te kunnen maken. Hierbij wordt vaak een ander land van oorsprong aangegeven dan eigenlijk het geval is. Zo ontstaat olijfolie die een mengeling van soorten is, met een niet herkenbaar smaakprofiel.

Doordacht
Dimitris Letas is eigenaar van Ambrosia en importeur van Iliada olijfolie. Griek in hart en nieren. Geboren in Thessaloniki en getogen de Kalamatastreek in Griekenland, waar zijn familie een olijfboomgaard had voor eigen gebruik. Op zijn reizen door culinair Griekenland komt hij altijd wel iets tegen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Bekijk alle blogposts van Dimitris Letas